آشنایی با خواص روغن کرچک

تیم تحریریه
382 بازدید
آشنایی با خواص روغن کرچک

شما هم در مورد روغن کرچک زیاد شنیده اید خاصیت ملین آن، ولی از روغن کرچک برای پوست، مو و زیبایی و … هم استفاده می شود. با ما همراه باشید تا از سایر خواص روغن کرچک براتون بگیم …

روغن کرچک چیست؟

روغن کرچک یک گیاه دارویی است که از دانه کرچک (Ricinus communis) حاصل می شود. ماده اصلی روغن کرچک اسید ریسینولیک است، نوعی اسید چرب که دارای خاصیت ضد التهابی است. روغن کرچک که مدت طولانی در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد، بعضاً به صورت خوراکی به عنوان ملین استفاده می شود، بصورت موضعی برای تحریک رشد مو استفاده می شود، یا به عنوان مرطوب کننده پوست کاربرد دارد. برخی نیز از روغن کرچک برای تحریک زایمان در بارداری استفاده می کنند.

آشنایی با خواص روغن کرچک
روغن کرچک چیست

ترکیبات روغن کرچک چیست؟

فراوان ترین ماده تشکیل دهنده روغن کرچک اسید ریسینولیک است. حدود 90٪ روغن را تشکیل می دهد. اسیدهای دیگر عبارتند از:
اسید لینولئیک (4٪ روغن را تشکیل می دهد)
اسید اولئیک (3٪ روغن)
اسید استئاریک (1٪)
سایر اسیدهای چرب لینولنیک (> 1٪)

آشنایی با خواص روغن کرچک:

1- یک ملین قوی: یکی از مزایای مهم روغن کرچک برای یبوست است که به رفع یبوست کمک می کند. روغن یک ملین تحریک کننده است. مصرف روغن باعث تحریک حرکات روده می شود؛ اما این را بخاطر بسپارید که روغن را کم مصرف کنید. دوز معمولی 15 میلی لیتر است که معادل حدود 3 قاشق چای خوری است. استفاده بیش از حد از این ملین می تواند عملکرد عضلات روده شما را مختل کند. از این رو، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

آشنایی با خواص روغن کرچک
روغن کرچک ملین قوی

2- راز زیبایی و درخشندگی موی شما: برخی از افراد از روغن کرچک اصل به عنوان نرم کننده مو استفاده می کنند. برخی دیگر از آن برای جلوگیری یا درمان شوره سر استفاده می کنند. تحقیقات اولیه منتشر شده در ژورنال علوم زیبایی در سال 2003 نشان می دهد که روغن کرچک باعث افزایش درخشندگی مو می شود.

آشنایی با خواص روغن کرچک
روغن کرچک برای سلامتی مو

3- بهبود آرتریت: مطالعه ای در سال 2009 نشان می دهد، مصرف روغن کرچک برای افراد مبتلا به آرتروز زانو مفید است. به مدت چهار هفته، 50 نفر مبتلا به آرتروز زانو کپسولهایی حاوی روغن کرچک یا دیکلوفناک سدیم (یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی) سه بار در روز مصرف کردند. نتایج نشان داد که هر دو مؤثر بودند. روغن کرچک التهاب را کاهش می دهد. اسید ریسینولیک موجود در آن دارای خواص ضد درد و ضد التهاب بسیار خوبی است. کاربرد موضعی این اسید خاصیت ضد التهابی نشان داد.

آشنایی با خواص روغن کرچک
درمان آرتریت با روغن کرچک

یک مطالعه دیگر نشان داد که روغن کرچک می تواند برای درمان آرتروز زانو مورد استفاده قرار گیرد. افراد مبتلا به استئوآرتریت، هنگامی که روزانه 4 بار کپسول روغن کرچک را به مدت چهار هفته استفاده کردند، متوجه بهبودی خود شدند. استفاده از روغن کرچک برای درمان آرتریت بسیار ساده است. آن را بصورت موضعی بمالید.

4- آکنه را درمان می کند: خواص ضد التهابی روغن کرچک می تواند در اینجا کمک کند. استفاده از روغن برای درمان آکنه بسیار ساده است. صورت خود را تمیز کنید. یک دستمال تمیز را با آب ولرم مرطوب کنید و چند قطره روغن به آن اضافه کنید. پارچه را به آرامی با حرکات دایره ای روی صورت خود مالش دهید. قبل از خواب این کار را انجام دهید. بگذارید یک شب روی صورت بماند و صبح آن را بشورید، اما اگر پوست چربی دارید، از روغن کرچک بسیار کم استفاده کنید.

آشنایی با خواص روغن کرچک
روغن کرچک برای درمان آکنه

5- سلامتی پوست: بسیاری از روغن کرچک برای کاهش چین و چروک و زیبایی پوست استفاده می کنند. خاصیت مرطوب کنندگی و آبرسانی دارد و جوش صورت را از بین می برد. همچنین می توان به جای پاک کننده شیمیایی، از روغن کرچک برای پاک کردن مواد آرایشی روی پوست استفاده کرد.

آشنایی با خواص روغن کرچک
روغن کرچک برای صورت

عوارض جانبی:

به گفته موسسه ملی بهداشت (NIH)، بلعیدن مقدار زیادی روغن می‌تواند مضر باشد. روغن کرچک همچنین ممکن است باعث کاهش مایعات و پتاسیم از بدن هنگام استفاده بیش از یک هفته یا در دوزهای بیش از 60- 15 میلی‌لیتر در روز شود. علائم مصرف بیش‌ از حد روغن کرچک شامل موارد زیر است:
گرفتگی شکم، اسهال، سرگیجه، توهم، غش، حالت تهوع، تنگی نفس و درد قفسه سینه و گلودرد شود.
برخی افراد هنگام استفاده از روغن کرچک روی پوست بثورات را تجربه می‌کنند.

نکته مهم:

بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره‌های خالص گیاهان دارویی است و بعدازآن می‌توان به مکمل‌هایی نظیر کپسول‌ها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دم‌نوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک می‌توانید با شماره  09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.

فروشگاه محصولات ارگانیگ
فروشگاه محصولات ارگانیگ
محصولات ارگانیک
فروشگاه محصولات ارگانیگ

منابع:

1- خواص سلامتی روغن کرچک
2- 16 خاصیت و استفاده روغن کرچک

دسته بندی روغن کرچک
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

ورود به سایت
Cresta Help Chat
Send via WhatsApp