عصاره گیری با روش امواج ماکروویو
امواج مایکروویو، امواج الکترومغناطیسی با فرکانس 0/3 تا 300 گیگا هرتز هستند. این امواج به داخل بافت گیاهی نفوذ کرده و با مولکول های قطبی مانند آب واکنش داده و گرما ایجاد می کنند. در واقع مولکولهای قطبی مثل آب این امواج را جذب کرده و موجب ایجاد گرمای زیاد داخلی در ماده گیاهی و در نتیجه تخریب سلولها می گردند. دما و اندازه ذره ای ونیز محتوای رطوبت ماده گیاهی در این روش فاکتورهای مهمی محسوب می شوند. برای مثال، هر چه رطوبت ماده بیشتر باشد، مقدار جذب امواج بیشتر و گرمای بیشتری ایجاد می شود و در نتیجه تخریب سلولها هم افزایش می یابد.
انتخاب حلال مناسب در این روش هم به قدرت حلالیت و هم به ثابت دی الکتریک حلال بستگی دارد به طوری که در استخراج پیگمان های رنگی پاپریکا از 30 حلال مختلف استفاده کرده اند و دریافتند که اگر از حلالهای قطبی مثل اتانول، متانول و آب استفاده شود به علت داشتن ثابت دی الکتریک بالا مطلوب بوده اما قادر به حل پیگمان های رنگی نیستند و عکس این موضوع را در مورد حلالهای غیر قطبی مثل هگزان و تولوئن خواهیم داشت. به همین دلیل معمولا از مخلوط حلال ها برای افزایش قطبیت حلال هایی مانند هگزان، گزیلن و تولوئن به آنها آب اضافه می شود. کاهش طول زمان عصاره گیری از مهم ترین محاسن این روش است، به طوری که در استخراج ساپونین ها از جین سینگ با استفاده از این روش زمان عصاره گیری گیاه از 12 ساعت به چند دقیقه کاهش یافته است.
مزایای استخراج و عصاره گیری با روش امواج ماکروویو :
بعضى از مزایاى اصلى عصاره گیری با روش امواج ماکروویو براى استخراج محصول از مواد گیاهى نسبت به روش هاى سنتى شامل زمان استخراج کوتاه تر، کاهش اندازه دستگاه استخراج، انتقال انرژى سریع تر، کاهش گرادیان حرارتى، کنترل آسان گرمایش نمونه، کاهش میزان حلال مصرفى، بهبود بازدهى استخراج، انجام فرایند به صورت اتوماتیک، ایجاد تلاطم در طى استخراج، سادگی انجام فرایند و هزینه کم مى باشد.
معایب استخراج وعصاره گیری با روش امواج ماکروویو:
از معایب عصاره گیری با روش امواج ماکروویو، این است که کارایى امواج میکروویو زمانى که ترکیبات هدف و حلال غیرقطبى باشند و یا زمانى که آن ها فرار باشند، بسیار کم و ضعیف است. بنابراین، هنگام بکارگیرى براى استخراج آنالیت هاى غیر قطبى از مواد غیر قطبى، به استفاده از حلال هایى با گشتاور دو قطبى بزرگتر از صفر نیاز دارد. نرمال هگزان یا ایزواکتان مى تواند با دى کلرومتان یا مخلوط استن و هگزان جایگزین شود. هم چنین، استفاده از انرژى هاى ماکروویو بالا ممکن است منجر به ایزومریزاسیون یا تخریب ترکیب شود و به فیلتر یا قوه گریز از مرکز براي حذف جامد باقیمانده در طول فرایند نیاز است.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصارههای خالص گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی
سلام وعرض ادب
دم کردی خودش یه نوع عصاره گیری ابی هست از کجا میفرنائین کارای کمتری دارد
از کدوم منبع میگن عرقیات خاصیت کمتری دارد عرقیات به خاطر مواد موثره ای که به صورت اسانس هست جذب راحت تری دارد