مدیریت کود در کشاورزی ارگانیک
در کشاورزی ارگانیک استفاده از عوامل و نهادهها باید به وسیله استفاده مجدد (بازیافت) باز چرخ مواد، مدیریت مناسب مواد و انرژی کاهش یابد و ارتقاء کیفیت محیط و کاهش فشار بر منابع، بهویژه آبوخاک در دستور کار قرار گیرد. میزان متوسط بارندگی در کشور که کمتر و یا معادل یک سوم متوسط بارشهای جهانی است و پدیده خشکسالی، کشاورزان را بر آن داشته تا نا اطمینانی ناشی از اوضاع آب وهوا را با مصرف بیرویه کود شیمیایی پوشش دهند. اما تمامی کودی که به خاک اضافه میشود جذب گیاه نمیگردد، بلکه قسمت قابلتوجهی از آن به طرق مختلف از دسترس گیاه خارج میشود. بخشی از کود داده شده از خاک شسته شده، وارد آب زهکش و سرانجام آبهای زیرزمینی میگردد و آن را آلوده میسازد.
یکی از اقدامات و گامهای مهم مصرف بهینه کودهای شیمیایی در زراعتهای آبی است. غیریکنواختی آبیاری موجب مدیریت ضعيف مصرف کود، ایجاد رواناب، غیریکنواختی توزیع کود و سبب هدر رفت کود میشود. مناطق وسیعی از ایران شرایط اقلیمی خشک و نیمهخشک دارد که در صورت سبک بودن بافت خاك و نزدیک بودن آب زیرزمینی به سطح خاک، میتواند در صورت مدیریت اشتباه مصرف کود شیمیایی، مشکل جدی ازنظر آلودگی نیترات به وجود آورد؛ ازاینرو بهینهسازی مصرف کودهای شیمیایی ازلحاظ اقتصادی و حفظ محیط زیست اهمیت بالایی دارد.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی