آسم چیست؟
درمان بیماری آسم به روش طبیعی
آسم یک بیماری مزمن تنفسی است. درمان کاملی برای آن در دسترس نیست، اما روش های مدیریتی می تواند به فرد مبتلا به آسم کمک کند که زندگی کامل و فعالی داشته باشد.
در فرد مبتلا به آسم، دیواره های داخلی مجاری تنفسی، که به نام لوله های برونش شناخته می شوند، متورم می شوند. این تورم یا التهاب باعث می شود که راه های هوایی بسیار حساس به تحریک و نیز حساس به یک واکنش آلرژیک باشند.
علائم آسم:
نشانه های آسم اغلب در حملات دوره ای شامل تنگی قفسه سینه، خس خس سینه، تنگی نفس و سرفه می شود. سایر علائم ممکن است شامل آبریزش بینی و قرمزی چشم باشد.
حملات آسم:
مجموعه ای از وقایع التهابی که در سیستم تنفسی منجر به علائم شدید شود، حمله آسم گفته می شود. وقتی علائم در اوج خود قرار می گیرند، حملات آسم رخ می دهد. آنها ممکن است به طور ناگهانی شروع شوند و می توانند از خفیف تا شدید باشند.
در شروع حمله آسم، راه های هوایی اجازه می دهند هوا به اندازه کافی به ریه ها وارد شوند، اما اجازه خروج دی اکسید کربن از ریه ها با همان سرعت را نمی دهند. دی اکسید کربن سمی است، اگر بدن گاز را خارج نکند و یک حمله آسم طولانی مدت رخ دهد ممکن است منجر به افزایش گاز در ریه ها شود.
برخی از حملات آسم، تورم در مسیرهای هوایی به طور کامل می تواند از دسترسی ریه ها به اکسیژن جلوگیری کند، که مانع ورود اکسیژن به جریان خون و اندام های حیاتی می شود. این نوع حمله آسم می تواند مرگبار باشد و مستلزم بستری شدن فوری است.
افرادی که علائم واضح آسم را دارند باید به دکتر مراجعه کنند. آنها درمان و مشاوره در مورد تکنیک های مدیریتی، و همچنین شناسایی عوامل بالقوه برای علائم آسم و نحوه اجتناب از آنها را ارائه می دهند. پزشک همچنین داروهایی را برای کاهش حملات آسم تجویز می کند.
عوامل ایجاد آسم:
1- ژنتیک:
والدین می توانند آسم را به فرزند خود منتقل کنند. اگر یکی از والدین مبتلا به آسم باشد، احتمال 25٪ وجود دارد که فرزند، آسم را تجربه کند. داشتن دو پدر و مادر مبتلا به آسم، خطر ابتلا به آسم را 50٪ افزایش می دهد. بسیاری از ژن ها در انتقال آسم دخالت دارند. این ژن ها می توانند با محیط زیست ارتباط برقرار کنند تا فعال شوند، اگرچه تأیید این یافته ها ممکن است نیاز به تحقیق بیشتری داشته باشد.
2- فاکتورهای محیطی:
2-1: آلودگی هوا: آلودگی هوا در داخل و خارج از خانه می تواند بر توسعه عوامل آسم تاثیر بگذارد. واکنش های آلرژیک و نشانه های آسم اغلب به علت آلودگی هوا در محیط داخلی و یا گازهای مضر پاک کننده ها و رنگ های خانگی است. دیگر عوامل موثر بر آسم در محیط شامل آلودگی دی اکسید گوگرد، اکسید نیتروژن، آلودگی قارچی و میکروبی است.
2-2: هوای سرد: تغییرات درهوا ممکن است حملات را تحریک کند. هوای سرد می تواند منجر به تراکم راه های هوایی، راه هوایی محدود، ترشحات اضافی مخاط و کاهش توانایی برای پاک کردن آن ترشحات شود.
2-3: رطوبت زیاد: رطوبت ممکن است منجر به مشکلات تنفسی برای افراد در برخی مناطق شود.
2-4: استرس: در افرادی که تحت فشار قرار دارند، میزان آسم بیشتر است. افزایش در رفتارهای مرتبط با آسم در طول زمان می توانند ابتلا به آسم را افزایش دهد. پاسخ های احساسی، از جمله خنده و غم نیز ممکن است باعث حملات آسم شود.
3- سیگار:
تحقیقات، سیگار کشیدن را به افزایش خطر ابتلا به آسم، خس خس سینه، عفونت تنفسی و مرگ در نتیجه آسم مرتبط کرده است. علاوه بر این، کودکانی که والدین سیگاری دارند، بیشتر در معرض ابتلا به آسم قرار دارند.
4- چرخه قاعدگی:
یک نوع آسم، به نام آسم perimenstrual، منجر به علائم حاد در طول دوره قاعدگی و حساسیت خاص به آسپرین می شود.هورمون های جنسی که در جریان قاعدگی جریان می یابند، مانند هورمونLH و هورمون تحریک کننده فولیکول (FSH)، بر ایمنی اثر می گذارند. این افزایش عملکرد ایمنی می تواند باعث افزایش حساسیت در راه های هوایی شود.
5- چاقی:
چاقی یک فاکتور خطرناک برای مبتلا شدن به آسم بزرگسالان است و زنان بعد از سن 20 سال، بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند.
انواع آسم:
1- آسم کودکی: کودکان احتمال بیشتری دارند که نوعی متناوب آسم را داشته باشند. آسم شایع ترین بیماری مزمن در میان کودکان است. اولین علائم در حدود 5 سالگی به صورت خس خس و عفونت های منظم در دستگاه تنفسی ظاهر می شود. بعضی از کودکان ممكن است علائم را روزانه تجربه كنند اما ویژگی كلی در کودکان مبتلا به آسم، حساسیت بالا نسبت به مواد آلرژی است. آسم خفیف ممکن است در دوران کودکی درمان شود. با این حال، هنوز خطر وجود دارد و ممکن است بعدا دوباره ادامه یابد، به خصوص اگر علائم متوسط یا شدید باشد.
2- آسم بزرگسالی: آسم در بزرگسالان غالبا پایدار است و نیازمند مدیریت روزانه از آلودگی ها و پیشگیری از علائم است. آسم در هر سنی ممکن است شروع شود. افراد بالای 65 سال شمار زیادی از مبتلایان به آسم را تشکیل می دهند.
3- آسم شغلی: نوعی آسم است که به عنوان یک نتیجه مستقیم از یک کار یا حرفه رخ می دهد. علائم بعد از حضور در یک محل خاص ظاهر می شوند. صنایع با ارتباط منظم به آسم شغلی شامل کار آزمایشگاهی یا تولید و … هستند. در این نوع، محیط کاری منجر به بازگشت آسم دوران کودکی یا شروع آسم بزرگسالی می شود.
4- آسم فصلی: این نوع آسم در پاسخ به آلرژن ها فقط در محیط اطراف در زمان های خاصی از سال، مانند هوای سرد در زمستان یا گرده در فصل گرده افشانی اتفاق می افتد. افراد مبتلا به این نوع آسم در بقیه فصول سال علائم آسم را تجربه نمی کنند.
منابع مشترک آلرژن های داخلی عبارتند از پروتئین حیوانی، عمدتا از گربه و سگ، مرغ ، سوسک ها و قارچ ها و گرد و غبار.
روش های معاینه:
1- معاینه فیزیکی:
این روش، معمولا بر روی دستگاه تنفسی فوقانی، قفسه سینه و پوست تمرکز می کند. یک پزشک با استفاده از stethoscope علائم خس خس سینه، یا سوت بزرگ در هنگام نفس کشیدن را بررسی می کند.
پزشکان همچنین، آبریزش بینی، تورم دهان و بینی و بررسی شرایط پوستی مانند اگزما را در نظر می گیرند. این شرایط ازعلائم آلرژیک است که به آسم مربوط می شود و نشان می دهد که فعالیت ایمنی افزایش یافته است که می تواند موجب خس خس شود. افراد مبتلا به آسم همیشه علائم فیزیکی را نشان نمی دهند و ممکن است در طول معاینه آسم وجود داشته باشد اما هیچ گونه نشانه ای وجود نداشته باشد.
2- تست های عملکرد ریه:
یکی دیگر از مولفه های تشخیص آسم است. هوایی که یک فرد نفس می کشد و آن را بیرون می دهد و سرعتی که فرد می تواند هوا از ریه ها خارج کند را اندازه می گیرند. تست اسپيرومتری می تواند نشان دهنده عملکرد ریه باشد.
بیماری های مرتبط:
بیماری ریفلاکس معده (GERD)، سوزش سر دل، بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، تومورهای راه های هوایی، برونشیت، ذات الریه، لخته شدن خون در ریه یا آمبولی ریوی، نارسایی و گرفتگی قلب، اختلال در تارهای صوتی از بیماری های مرتبط با آسم هستند.
درمان آسم:
1- یوگا
تمرینات تنفسی مورد استفاده در یوگا برای کمک به برخی افراد مبتلا به آسم برای کنترل تنفس و از بین بردن استرس بسیار موثر است.
2- رژیم غذایی:
اگرحساسیت غذایی دارید، اجتناب از غذاهایی که موجب حمله آلرژی می شوند نیز ممکن است به بهبود برخی علائم آسم کمک کند.
3- کاهش تماس با آلرژن ها:
آسم به شدت با آلرژی ارتباط دارد. در برخی موارد، تماس با آلرژن می تواند علائم آسم را ایجاد کند. با کاهش تماس با آلرژن ها می توان خطر ابتلا به آسم را کاهش داد.
4- درمان آسم با امگا 3:
اسیدهای چرب امگا 3 اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای کمک به پیشگیری و درمان بیماری های قلبی استفاده می شود. برخی از تحقیقات نشان می دهد که امگا 3 همچنین ممکن است به کاهش التهاب و افزایش عملکرد ریه کمک کند.
درمان گیاهی آسم :
1- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با سیر:
گیاه سیر به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، به عنوان یک درمان طبیعی برای مدیریت بسیاری از بیماری ها، به ویژه بیماری های قلبی عروقی، مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجایی که آسم یک بیماری التهابی است، معنای آن این است که سیر ممکن است به کاهش علائم آسم کمک کند. استفاده از سیر به عنوان درمان جایگزین برای آسم، در حال حاضر مورد مطالعه قرار گرفته است. در طول مراحل اولیه آسم، سیر به انتقال هوا در ریه ها کمک می کند.
2-درمان بیماری آسم به روش طبیعی با زنجبیل:
زنجبیل برای کاهش التهاب موثر است. مطالعات نشان داد، استفاده از زنجبیل به بهبود عملکرد واقعی ریه منجر می شود. به طور کلی زنجبیل در درمان طبیعی آسم بسیار موثر است و به مهار انقباض هوائی کمک می کند و همچنین به دلیل خواص ضد التهابی که دارد، کمک می کند که التهاب کاهش یابد.
مخلوط 1 قاشق چای خوری از پودر زنجبیل را در نیم فنجان آب حل کنید و 1 قاشق غذا خوری از این نوشیدنی بدست آمده را قبل از خواب مصرف نمایید.
3- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با شیرین بیان:
شیرین بیان فعالیت های دارویی مختلفی از قبیل فعالیت های ضد التهابی و ضد ویروسی دارد. این گیاه باعث انقباض فوری راه های هوایی و نیز افزایش واکنش های هوایی و کاهش التهاب ریه می گردد.
4- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با نعنا فلفلی:
سرفه کردن مداوم و لحظه به لحظه می تواند نشانه ای از ریه های ناسالم و مشکل دار باشد. بنابراین اگر شما در حال حاضر احساس ناراحتی در ریه های خود دارید، می توانید با اضافه کردن برگ برگ نعناع یا عصاره نعناع فلفلی به رژیم غذایی خود، درمان خود را شروع کنید. کسانی هم که از آسم و سینوزیت رنج می برند نیز می توانند افشره و عصاره نعناع فلفلی را ترکیب کرده و روزانه دوبار آن را قرقره کرده و سپس میل نمایند.
5- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با پیاز:
پیاز شامل گوگرد است که به کاهش التهاب کمک می کند و به علت خواص ضد التهابی آن به کاهش تنگی نفس کمک می کند.
6- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با لیمو:
افراد مبتلا به آسم از کمبود ویتامین C رنج می برند. لیمو باعث کاهش علائم آسم می شود زیرا غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها است.
7- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با قهوه:
دانه قهوه به کنترل حملات آسم کمک می کند. همچنین به پاکسازی راه های هوایی و نیزایجاد تنفس آرام کمک می کند.
8- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با انجیر:
خواص تغذیه ای انجیر به رفع خلط و خلاص شدن از شر مشکلات تنفسی کمک می کند.
3 عدد انجیر خشک را در آب برای مدت 8 ساعت خیس کنید. صبح روز بعد، انجیر خیس شده را میل کنید و آب انجیر را با معده خالی بنوشید. این درمان را چند ماه دنبال کنید.
9- درمان بیماری آسم به روش طبیعی با روغن خردل:
ماساژ با روغن خردل به قسمت های تنفسی برای بازسازی تنفس طبیعی در صورت حمله به آسم، کمک می کند.
نکته مهم:
بیشترین میزان تأثیرگذاری گیاهان دارویی متعلق به عصاره گیاهان دارویی است و بعدازآن میتوان به مکملهایی نظیر کپسولها اشاره کرد. کمترین میزان اثرگذاری هم متعلق به عرق و چای و دمنوش است.
امیدوارم که اطلاعات خوب و مفیدی در اختیار شما قرار داده باشیم با نظر دهی و امتیازدهی مارو از کیفیت مطالب آگاه نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر به سایت فروشگاه محصولات ارگانیک آشا مراجعه نمایید و برای کسب اطلاعات در مورد محصولات ارگانیک میتوانید با شماره 09120038341 مشاور فروشگاه ارگانیک آشا تماس بگیرید یا از طریق تلگرام، اینستاگرام با ما در ارتباط باشید.
منابع اطلاعات:
کتابها و مقالات گیاهان دارویی
فروشگاه محصولات ارگانیک آشا
موسسه کار آفرینی دکتر زرقانی